Sveriges största gravskötselföretag!
Med över 100 000 nöjda kunder!

Betyg:

Läs mer om Skogskyrkogården samt beställ våra gravskötseltjänster

Sockenvägen 492
122 33 Enskede

Historik

Vid 1800-talets slut hade Stockholm två begravningsplatser utanför själva stadskärnan. Den ena var Norra begravningsplatsen och den andra var Sandsborgskyrkogården, då kallad Södra begravningsplatsen. Dessutom fanns en mindre begravningsplats vid Skanstull, som togs ur bruk 1901. 

Stockholm växte och i början av 1900-talet insåg de ansvariga att stadens gravplatser inte skulle räcka så länge till. Fram till 1910 försökte kyrkogårdsnämnden lösa problemet genom bland annat utvidgning av befintliga begravningsplatser. Man kom fram till att Norra begravningsplatsen inte skulle gå att utvidga. Däremot skulle Södra begravningsplatsen gå bra att utöka söderut med ett större område. Denna utökning skulle för en längre tid framåt fylla stadens behov av begravningsplatser. 

Stadsfullmäktige beslutade 1912 att till Södra begravningsplatsen (Sandsborgskyrkogården) lägga till markområden som tillhörde tolv mindre fastigheter, ett område som tillhörde landegendomsnämnden samt kyrkogårdsförvaltningens egna marker. De senare hade innan dess inte använts för begravningsmark. Även stadens fastighetsförvaltning överförde ett område, av vilket en del blev nuvarande Sockenvägen. 

Totalt blev Sandsborgskyrkogården 12 hektar och Skogskyrkogården 96 hektar. Senare utökades Skogskyrkogården ytterligare för att i dag omfatta totalt 102 hektar. 

Skogskyrkogården invigdes den 19 september 1920 av kyrkoherde Axel Landquist. 

År 1923 byggdes den första delen av muren längs med Sockenvägen och 1923–1932 byggdes den övriga delen. Muren, som är av sten, är cirka 3,6 km lång och uppförd av beredskapsarbetare i Stockholm.

Vart ligger Skogskyrkogården?

Skogskyrkogården är belägen i Skogskyrkogården, Stockholm. Skogskyrkogården har cirka 100000 gravplatser och en yta på 102 hektar.

Populära tjänster

Här nedan presenterar vi en del av de populära tjänster som vi erbjuder på Skogskyrkogården. Sådana tjänster är bl.a gravskötsel, tvätt av gravsten samt rättning av gravsten. Vi har givetvis flera tjänster vi erbjuder och då kan du klicka dig vidare längst ned på denna sida till alla våra tjänster för att se hela vårt utbud för dig som vill beställa olika typer av gravskötsel tjänster i Skogskyrkogården. Välkommen med din beställning.

Beställ gravskötsel

Vill du beställa gravskötsel för Skogskyrkogården så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa gravskötsel för en säsong eller fem säsonger. Väljer du att beställa gravskötsel för fem säsonger så erhåller du 10% rabatt för detta. Beställ gravskötsel redan idag. 

Beställ tvätt av gravsten

Vill du beställa tvätt av gravsten för Skogskyrkogården så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa tvätt av gravsten direkt där vi sedan utför tjänsten under säsongsmånaderna. Tvätt av gravsten är en oerhört populär tjänst på Skogskyrkogården.

Plantering och utsmyckning

Vill du beställa plantering och utsmyckning för gravstenen som finns på Skogskyrkogården så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa detta hos oss och då utföra vi detta enligt överenskommelse. Beställ plantering och utsmyckning för gravstenen som är belägen i Skogskyrkogården redan idag. 

Rättning av gravsten

Vill du beställa rättning av gravsten för din gravsten som finns på Skogskyrkogården så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Vi rättar gravstenar på Skogskyrkogården och ser till så att stenen får sin ursprungliga plats. 

Våra tjänster

Vi utför flera olika tjänster på Skogskyrkogården så som gravskötsel, tvätt av gravsten, inskription/förgyllning, rättning av gravsten, plantering/utsmyckning, bokning av andlig ledare, bouppteckning samt försäljning av gravstenar.