Sveriges största gravskötselföretag!
Med över 100 000 nöjda kunder!

Betyg:

Läs mer om Norra begravningsplatsen samt beställ våra gravskötseltjänster

Solna kyrkväg
172 64 Solna

Historik

År 1815 uppläts ett område, som tillhörde Karlbergs kungsgård, till allmän begravningsplats för stockholmare. Den invigdes 1827 av biskop Johan Olof Wallin, som också är begravd här. Begravningsplatsen utvidgades och anpassades flera gånger när staden växte, särskilt under 1860–1870-talen. Den äldsta (sydöstra) delen planerades av arkitekten Carl Gustaf Blom-Carlsson efter fransk-klassiskt mönster – en halvcirkelformad plats med alléer. 

Strax intill Norra begravningsplatsen anlades 1887 Nordens första krematorium, det så kallade provisoriska krematoriet. År 1909 revs det i samband med att ett nytt krematorium togs i bruk. Den nya byggnaden innehöll (förutom krematoriet) även ceremonilokaler och kompletterades (1925–1926) med ett kolumbarium (rum för gravurnor). Kolumbariet är öppet varje dag klockan 11.00–15.00. 

Krematoriet togs ur bruk 1989, efter åttio års verksamhet. 

Kända arkitekter som Gustaf Lindgren, Gunnar Asplund, Sigurd Lewerentz och Lars Israel Wahlman utvecklade tillsammans Norra begravningsplatsen till en av landets mest imponerande och innehållsrika anläggningar. Det finns många skulpturer, reliefer (skulpterade bilder som höjer sig över en yta) och andra konstnärliga utsmyckningar som är skapade av några av landets mest framstående skulptörer, bland andra Carl Eldh och Carl Milles. 

Arkitekt Jan Wahlman har formgett minneslunden som invigdes 1978. På smycknings- och meditationsplatsen finns en skulpturgrupp av Anita Bruzewitz-Hansson som heter Musik i grenverk.

Vart ligger Norra begravningsplatsen? 

Norra begravningsplatsen är belägen i Solna, Stockholm. Norra begravningsplatsen har cirka 33000 gravplatser och en yta på 62 hektar.

Populära tjänster

Här nedan presenterar vi en del av de populära tjänster som vi erbjuder på Norra begravningsplatsen. Sådana tjänster är bl.a gravskötsel, tvätt av gravsten samt rättning av gravsten. Vi har givetvis flera tjänster vi erbjuder och då kan du klicka dig vidare längst ned på denna sida till alla våra tjänster för att se hela vårt utbud för dig som vill beställa olika typer av gravskötsel tjänster i Norra begravningsplatsen. Välkommen med din beställning.

Beställ gravskötsel

Vill du beställa gravskötsel för Norra begravningsplatsen så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa gravskötsel för en säsong eller fem säsonger. Väljer du att beställa gravskötsel för fem säsonger så erhåller du 10% rabatt för detta. Beställ gravskötsel redan idag. 

Beställ tvätt av gravsten

Vill du beställa tvätt av gravsten för Norra begravningsplatsen så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa tvätt av gravsten direkt där vi sedan utför tjänsten under säsongsmånaderna. Tvätt av gravsten är en oerhört populär tjänst på Norra begravningsplatsen.

Plantering och utsmyckning

Vill du beställa plantering och utsmyckning för gravstenen som finns på Norra begravningsplatsen så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa detta hos oss och då utföra vi detta enligt överenskommelse. Beställ plantering och utsmyckning för gravstenen som är belägen i Norra begravningsplatsen redan idag. 

Rättning av gravsten

Vill du beställa rättning av gravsten för din gravsten som finns på Norra begravningsplatsen så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Vi rättar gravstenar på Norra begravningsplatsen och ser till så att stenen får sin ursprungliga plats. 

Våra tjänster

Vi utför flera olika tjänster på Norra begravningsplatsen så som gravskötsel, tvätt av gravsten, inskription/förgyllning, rättning av gravsten, plantering/utsmyckning, bokning av andlig ledare, bouppteckning samt försäljning av gravstenar.