Sveriges största gravskötselföretag!
Med över 100 000 nöjda kunder!

Betyg:

Läs mer om Brännkyrka kyrkogård samt beställ våra gravskötseltjänster

Götalandsvägen 191
125 35 Älvsjö

Historik

Brännkyrka kyrkogård och kyrkan har båda ett medeltida ursprung. Det något egenartade namnet ”Brännkyrka” har sockenskrivaren Daniel Tilas förklarat på följande sätt: ”Kyrckan har i forne tider hetat Öhrtuva men sedermera blifvit omkallad till Brännkyrcka, och säges däraf at hon ofta brunnit, ty hon kallades Brännkyrcka innan andra och tredje branden existerade. Kansie snarare deraf, at hon efter första branden stod länge obyggd och man då ej annars nämnt henne än den brända Kyrkan …” 

Årstafrun (Märta Helena Reenstierna 1759–1841) ägnade kyrkan och kyrkogården stort intresse. Hon planterade den trädkrans som finns än i dag. Minneslunden anlades 1983 efter arkitekt Göran Bergquists ritningar, strax norr om kyrkan men utanför kyrkogårdens område. Kyrkogården har behållit sin karaktär som en småskalig, inbjudande och traditionsrik anläggning nära en storstad.

Vart ligger Brännkyrka kyrkogård? 

Brännkyrka kyrkogård är belägen i Älvsjö, Stockholm. Brännkyrka kyrkogård har cirka 2000 gravplatser och en yta på 1,5 hektar.

Populära tjänster

Här nedan presenterar vi en del av de populära tjänster som vi erbjuder på Brännkyrka kyrkogård. Sådana tjänster är bl.a gravskötsel, tvätt av gravsten samt rättning av gravsten. Vi har givetvis flera tjänster vi erbjuder och då kan du klicka dig vidare längst ned på denna sida till alla våra tjänster för att se hela vårt utbud för dig som vill beställa olika typer av gravskötsel tjänster i Brännkyrka kyrkogård. Välkommen med din beställning.

Beställ gravskötsel

Vill du beställa gravskötsel för Brännkyrka kyrkogård så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa gravskötsel för en säsong eller fem säsonger. Väljer du att beställa gravskötsel för fem säsonger så erhåller du 10% rabatt för detta. Beställ gravskötsel redan idag. 

Beställ tvätt av gravsten

Vill du beställa tvätt av gravsten för Brännkyrka kyrkogård så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa tvätt av gravsten direkt där vi sedan utför tjänsten under säsongsmånaderna. Tvätt av gravsten är en oerhört populär tjänst på Brännkyrka kyrkogård.

Plantering och utsmyckning

Vill du beställa plantering och utsmyckning för gravstenen som finns på Brännkyrka kyrkogård så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Du har möjlighet att beställa detta hos oss och då utföra vi detta enligt överenskommelse. Beställ plantering och utsmyckning för gravstenen som är belägen i Brännkyrka kyrkogård redan idag. 

Rättning av gravsten

Vill du beställa rättning av gravsten för din gravsten som finns på Brännkyrka kyrkogård så gör du det genom att klicka dig vidare i beställningsknappen här nedan. Vi rättar gravstenar på Brännkyrka kyrkogård och ser till så att stenen får sin ursprungliga plats. 

Våra tjänster

Vi utför flera olika tjänster på Brännkyrka kyrkogård så som gravskötsel, tvätt av gravsten, inskription/förgyllning, rättning av gravsten, plantering/utsmyckning, bokning av andlig ledare, bouppteckning samt försäljning av gravstenar.