Sveriges största gravskötselföretag!
Med över 100 000 nöjda kunder!

Betyg:

Nyhet: 2020-10-08

Vad kostar det att rengöra en gravsten?

Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB är störts i Sverige på gravstenstvättar och har tvättat tusentals gravstenar bara i Stockholmsregionen. Vi tycker att det ska vara fint på begravningsplatserna och utför därför på beställning en tvätt av gravsten som vi brukar kalla det.

Vi rengör stenen då från alger, mossa och annan smuts som kan ha tillkommit genom åren och vi ser till att gravstenen blir ren och fin. Inte helt ny men nästan i alla fall. Många av våra kunder tycker om resultatet efter att vi har varit där och rengjort gravstenen.

Då kommer vi till priser? Vi försöker alltid att ha så låga priset som möjligt och det uppskattar våra kunder. Jämfört med hur marknaden ser ut så är Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB billigast på att rengöra gravstenar i branschen.

Priser för att en gravstenstvätt?

Vi har olika priser för olika storlekar och de allra flesta betalar det billigaste priset vi har som är 620 :-

Normalstorlek på gravstenen kostar ca 700 :-

Större än en normal gravsten kostar ca 850 :-

Väldigt stor gravsten kostar ca 990 :– 

Bra priser för tvätt av gravsten.

Skötsel råd för gravstenar?

Beroende på vad det är för typ av sten så utförs olika typer av rengöring för att ta bort smuts och liknande. En liggande gravsten slits mer än en stående gravsten. En polerad sten kräver mindre underhåll än de flesta andra typer av gravstenar. Vi ser till så att gravstenen blir ren. Det garanterar vi. Ibland fastnar det smuts, lera, mossa, alger och liknande i inskriptionen och detta får vi bort med våra metoder. Har det gått väldigt lång tid sedan gravstenen rengjordes sist så kan det ta lite längre tid än normalt att rengöra gravstenen. Det är dock inget hinder för oss. Vi har tvättat gravstenar som aldrig rengjorts på 10 tals år och resultatet är alltid en nöjd kund med en ren gravsten. 

Behöver man tvätta en gravsten och hur ofta ska gravstenen då rengöras?

Vi alla tycker olika men är det inte trevligt att komma till en fin och rengjord gravsten? Det tycker vi i alla fall och många andra gravrättsinnehavare. Att få besöka sin nära och kära med en nytvättad gravsten tycker vi är en fin gest. 

Vi på Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB rekommenderar därför att gravstenen rengörs åtminstone en gång per år.

Gravstenar behöver dock rengöras lite då och då för att behålla sina ursprungliga och vackra detaljer. De flesta gravstenar är av granit (granit, kvartsit, gnejs och diabas) som är ett naturmaterial. Och olika material är olika känsliga för rengöringsmedel. Åtminstone en gång per år bör man gå över stenen och ta bort smuts och annat som tillkommit genom åren.

Överlåt ansvaret till oss på Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB så gör vi rent gravstenen. Olika gravstenar kräver olika typer av vård och detta har vi kommit att bli experter på då vi har rengjort gravstenar i fler år. Det kan vara svårt att veta vilka verktyg och vilka sopor man kan använda för just den gravsten som ska tvättas. Vi har koll på detta och vet vilka verktyg man ska använda.

Gamla stenar kanske inte tål lika mycket som en ny gravsten och vi tar då över ansvaret och ser till så att rätt verktyg används för rätt material.

Vill du se lite före och efterbilder på våra tvättar av gravstenar?

Du hittar en hel del före och efter bilder på gravstenar som vi har rengjort här på denna sida samt presenterar vi även före och efter bilder på gravstenstvättar på vårt instagram konto. Besök gärna vårt instagramkonto för att ta del av rengöringar av gravstenar.

Vi presenterar även en del för och efterbilder på vårt instagram konto

Besök gärna vårt instagramkonto för att ta del av före och efterbilder på de stenar vi har rengjort. Resultatet talar för sig själv. En gravstenstvätt eller tvätt av gravsten som vi oftast uttrycker oss på är något vi väldigt mycket tycker om att utföra. 

Besök vårt instagram konto här för att se före och efter bilder.

Publicerat av: Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB