Sveriges största gravskötselföretag!
Med över 100 000 nöjda kunder!

Betyg:

Rekordmånga registrerar sig i Efterlevanderegistret

Efterlevanderegistret är ett register för anhöriga och avlidna. När någon har dött ska de som ärver göra en bouppteckning. Oftast görs en första bouppteckning men osynliga tillgångar kan även finnas som gör att ett arv istället delas ut i framtiden. Då är Efterlevanderegistret extra viktigt. Registrera dig för korrekt arvskifte.

Efterlevanderegistret sammanför en aktör och anhöriga vid ett arvskifte. Det innebär att båda svenska och utländska banker, myndigheter, företag eller andra som handlägger ett arv kontaktar anhöriga via Efterlevanderegistret.

Utbetalningar av tillgångar från arv sker inte alltid omgående och ibland finns det sådana tillgångar som gör att en utbetalning sker flera år efter dödsfallet. Därför är det viktigt att du som anhörig får uppdaterad information om eventuella tillgångar som ska betalas ut.

Anmäl dig till Efterlevanderegistret

För att kunna få information om en utbetalning måste du först registrera dig i Efterlevanderegistret. Det gör du genom att besöka deras webbplats här. Du kan även mejla till Efterlevanderegistret på info@efterlevanderegistret.se.

Som anhörig får du meddelanden när någon vill ha kontakt med dig för en eventuell utbetalning. Du får uppgifter om ärendet och inleder en kontakt. Ärendet avslutas när du som anhörig har fått utbetalning eller för vad ärendet avser.

Många glömmer bort att det kan finns framtida arv

När en person går bort lämnar den efter sig tillgångar. Många tillgångar glöms bort. Det är inte bara anhöriga som glömmer bort att det finns tillgångar. Även myndigheter, banker och andra aktörer ”glömmer” ibland bort dessa tillgångar. Inte för att man vill – utan för att man inte alltid har information om vem efterlevande är eller att person har gått bort.

Om personen som gått bort haft tillgångar i ett annat land eller som kan antas ha haft tillgångar i ett annat land – är det extra viktigt att registrera sig i Efterlevanderegistret.

Efterlevanderegistrets webbplats

Publicerat av: Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB