Sveriges största gravskötselföretag!
Med över 100 000 nöjda kunder!

Betyg:

Nyhet: 2021-02-20

Rörspolning Avloppsspolning

Spolgubben.se spolar rent rören – Avloppsspolning / Stamspolning

Spolgubben är precis vad han är: en spolgubbe!

Med spolgubben.se kan du som behöver en avloppsspolning snabbt och enkelt beställa det online direkt på webbplatsen spolgubben.se

Vad är en stamspolning och är det nån skillnad på avloppsspolning och stamspolning?

Egentligen är det ingen skillnad på stamspolning och avloppsspolning mer än att du själv väljer hur djupt man ska gå med i spolningen av rören.

Det kan ju vara så att man vi spola rent ordentligt och då är det en stamspolning man utför. Man spolar då rent hela vägen ut i ledningarna så att rören blir ordentligt spolade med hett vatten.

En avloppsspolning kan lik väl vara en stamspolning det med men ibland kanske man vill spola av snabbt för att exempelvis få ett slut på stoppet i avloppet.

Summan är att avloppsspolning och stamspolning är samma sak dock två olika ord som beskriver tjänsten utifrån hur stort ingreppet ska vara.

Varför är det bra med att spola rent rören i villan eller BRF (Bostadsrättsföreningen)?

Väljer man att spola rent rören väldigt sällan så är det rätt förståeligt att rören år in och år ut tar stryk. Det fastnar allt möjligt i våra rör. Allt från hår i duschen till matrester i köket.

Det bildas massa efter massa och för att få bort detta behöver man spola rent rören ordentligt minst en gång var femte år men för att hålla rören ännu finare är det ju trevligt att man spolar rent rören oftare än så för att undvika stopp i avloppet eller i rören.

Vad kostar det att spola rent rören?

Priser varierar kraftigt men med denna artikel vill vi givetvis rekommendera Spolgubben.se som håller en bra nivå i sina priser tillsammans med bra utförda arbeten. 

Du kan räkna med att en fullspol i en villa kostar cirka 5500 kronor efter rot. Det går att som privatperson få arbetet utfört med rot. 

Är det en bostadsrättsförening som behöver en stamspolning kan man räkna med att priserna blir billigare ju fler lägenheter det är som ska ha rören spolade. Men räkna med cirka 700 – 1200 kronor exklusive moms.

Vad kan hända om man struntar helt och hållet i att spola rent rören?

Välj man att aldrig spola rent rören så får man räkna med att man förr eller senare behöver ett stambyte men det finns ett billigare alternativ och det är relining.

Relining; man bygger helt enkelt ett nytt rörsystem inuti de trasiga rören. Man kan således komma billigare undan med en relining än vad det hade kastat för ett stambyte. Men kom inte så lång. Kör en stamspolning eller avloppsspolning i tid för att undvika sprickor, föremål osv i rören.

Hur går en stamspolning till?

Snabbt förklarar så använder man en maskin för att rengöra avloppsrören invändigt med hett vatten i ett högt tryck. Tillsammans med hett vatten och högt tryck vatten så rensar man bort fett, avlagringar och föremål som finns inuti rören. Denna metod får allt inuti rören att lossna. Transport av ovälkomna föremål i rören passerar ut med hjälp av vattnet.

Publicerat av: Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB